Bij Kompas werken we samen aan jouw toekomst door je te begeleiden bij wonen, dagbesteding en werkervaring.

Wij begeleiden jou wanneer je voor korte of lange tijd moeite hebt met zelfstandig wonen of werken. Samen gaan we dan kijken wat jouw wensen en mogelijkheden zijn en wat jij nodig hebt voor de toekomst. Dat geldt ook als je al eens begeleiding hebt gehad. Wij kijken niet naar je verleden, maar juist naar wat we hier en nu voor jou kunnen betekenen. Je bent welkom bij Kompas, welke leeftijd of achtergrond je ook hebt. We stimuleren je om je eigen kracht, kwaliteiten en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Je bent bij ons dan ook welkom in een gestructureerde, veilige en vertrouwde woon- of werkomgeving waar jij jezelf mag en kan zijn.

Op onze site gebruiken wij het woord ‘cliënten’. Hiermee bedoelen we mensen die woonbegeleiding van ons krijgen en mensen die meedoen aan de verschillende soorten dagbesteding.

Begeleid wonen

Bij ons kun je op verschillende manieren begeleid wonen. Je kunt in een beschermende leefomgeving komen wonen, of juist begeleid zelfstandig. Onze begeleiders hebben als doel om jou deels of helemaal zelfstandig te laten leven. Als je bij ons in een beschermende woonvorm komt, blijven we wel kijken of het mogelijk is om een stapje verder te zetten naar begeleid zelfstandig wonen. Jouw doelen en wensen staan altijd voorop en vormen de rode draad in onze begeleiding. Als je voor het eerst bij ons komt, maken we een plan waarin staat wat jij wil en wat we van elkaar kunnen verwachten.

Als je naast woonbegeleiding ook dagbesteding bij ons volgt, dan zorgen we ervoor dat die twee goed op elkaar zijn afgestemd. Je hebt bij de woonbegeleiding en bij dagbesteding dezelfde doelen en plannen, gericht op jouw toekomst!

Dagbesteding

Wij bieden verschillende vormen van dagbesteding, waarin je nieuwe dingen leert en nuttige ervaring opdoet. Verschillende opdrachtgevers maken het mogelijk om op maat gemaakte dagbesteding uit te voeren en te financieren.

Dagbesteding

Je komt werken onder begeleiding van een vaste begeleider of werkbegeleider. Samen met jou zoeken we de vorm van dagbesteding die past bij wat jij wil, wat jij kan en wat jouw doelen zijn. Op onze locaties leer je tijdens de dagbesteding met goede begeleiding verschillende vaardigheden en je doet nuttige werkervaring op. Dit helpt je om jouw doelen te behalen en het vergroot je kans op een werkplek in de samenleving. We kijken ook altijd samen met jou  waar de behoefte ligt. We kunnen dan ook hele andere activiteiten bedenken. Samen met jou zoeken we naar werkzaamheden die bij je passen.

Dit kun je bij ons allemaal doen:

Facilitaire diensten

Dagbesteding facilitaire diensten

Ben jij goed met een sopje en is stofzuigen altijd één van je favoriete klusjes? Kom dan meehelpen met het schoonmaken van de winkels, kantoren en andere gebouwen van onze klanten.

Wassen en strijken

Dagbesteding wassen strijken naaien

Zelfstandig lekker de was doen, strijken, de warme was opvouwen en zelfs kleren repareren. Lijkt dit jou leuk? Kom werken bij onze wasserette!

Groenvoorziening

Dagbesteding groenvoorziening

Ben jij stiekem een echte hovenier? Bij de groenvoorziening ga je aan de slag met het aanleggen en onderhouden van tuinen, onkruid wieden en grasmaaien.

Houtbewerking

Dagbesteding houtbewerking

We zijn bezig met het bouwen van een houtwerkplaats waar je van alles van hout mag gaan maken! Als het jou leuk lijkt om te zagen, beitelen, schuren en schaven, met de hand of met de machine, dan is de houtwerkplaats echt wat voor jou. 

Garage

Dagbesteding garage

Hou jij van sleutelen? In onze garage in Zwolle doen wij de APK voor auto’s en bedrijfswagens en knappen we oude tractoren op en jij kunt ons daar goed bij helpen!

Boerderij

dagbesteding boerderij

Vind jij het leuk om met dieren te werken, dan is de boerderij echt wat voor jou! In samenwerking met de familie Knol bieden wij dagbesteding op de boerderij aan. Samen met Familie Knol verzorg jij de dieren en help je mee met de werkzaamheden op de boerderij.

Lees hier de brochure

Werkervaringsplek

Kompas is een erkend leerbedrijf voor jongeren met een Wajong. Voor hen hebben wij verschillende werkervaringsplekken. Met Wajong kom je voor een deel in dienst bij Kompas en de begeleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met een externe jobcoach. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over een werkervaringsplek.